Van het gas af! Met een Hybride of All electric warmtepomp

Eerst met een hybride warmtepomp of direct met een all-ellectric warmtepomp? Door onze jarenlange ervaring en contact met vele installateurs over het hele land kunnen wij u voorzien van een maatwerk offerte voor het installeren van uw hybride of all-electric warmtepomp.

Wij hebben samenwerkingen met installateurs door het hele land welke verschillende merken warmtepompen leveren en installeren. Daarbij hebben wij tevens contacten rechtstreeks met de fabrikant zodat wij altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen.

Een warmtepomp warmt een huis duurzaam én zonder aardgas op. Wie wil dat nu niet! Dé warmtepomp is de toekomst, met de nieuwe ontwikkelingen en huidige subsidies is het namelijk behoorlijk aantrekkelijk om er één te kopen.

Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van uw woning en eventueel warm water. Een warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen. Er is nu een aantrekkelijke subsidie op warmtepompen.

Een warmtepomp is goed voor het klimaat: uw CO2-uitstoot voor verwarming daalt met zo’n 20 tot 45 procent. En ook je energierekening gaat omlaag.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp werkt samen met een hr-ketel op gas en is geschikt voor huizen met matige isolatie. Een volledig elektrische warmtepomp vervangt je hr-ketel op gas en is geschikt voor huizen met goede tot zeer goede isolatie. Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en is geschikt voor huizen met mechanische ventilatie. 

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp gebruikt u in combinatie met uw hr-ketel op gas. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de verwarming van uw woning.

Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Als het buiten te koud is, springt uw hr-ketel bij. Uw hr-ketel zorgt ook voor warm water in de douche en keuken. Een hybride warmtepomp is goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. U kunt hem tegelijk met een nieuwe hr-ketel kopen, of combineren met uw huidige hr-ketel.

Met een hybride warmtepomp doet u het klimaat een plezier: uw CO2-uitstoot door verwarming daalt met zo’n 25 procent en u bent minder kwijt aan energiekosten.

Besparing

Een gemiddelde eengezinswoning verbruikt zo’n € 1.350 per jaar aan gas voor verwarming en warm water (1.700 m3). Met een hybride warmtepomp brengt u dit terug naar zo’n € 1.110 per jaar (900 m3 voor gas en 1.900 kWh voor extra stroomverbruik). Je voordeel is dus zo’n € 240 per jaar.

VERSCHILLENDE MERKEN:

SUBSIDIE:

 • Warmtepompboiler voor tapwater
  € 500
 • Hybride warmtepomp op buitenlucht
  € 1950 - € 3000
 • Volledige lucht/water-warmtepomp
  € 1950 - € 3750
 • Bodemwarmtepomp
  € 3750 - € 5100